keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Tapahtumia Gotlannissa keväällä ja kesällä 2010



Gotlantilainen ruoka on aivan oikeutetusti menestynyt hyvin viime vuosina.Viime vuoden uusi menestystapahtuma PrimörPremiär on jälleen entistäsuuremmassa muodossa 22.–23.5.2010, jolloin Gotlannin kartanot ja ravintolattarjoavat kulinaarista juhlaa. Kokkikilpailuja, maistiaisia, kartanovierailuja, kajpsafareja (kajp tai skogslök on villipurjo, jota kasvaa pääasiassa Gotlannissa) ja paljon muuta takaavat maukkaan vierailun.

Puutarhojenkin portit avautuvat Puutarhaviikolla (Trädgårdsveckan) sille, joka haluaa nauttia kesän vehreydestä. Gotlanti kuuluu Ruotsin ensimmäiseen viljelyvyöhykkeeseen ja siellä viihtyvät monet sellaiset kasvit, joista muut pohjoismaiset viljelijät voivat vain haaveilla. Avoimet puutarhat ja kasvimarkkinat ovat viikon kaksi kiintosuosikkia. 19.–27.6.2010.

Bergman-viikko järjestetään seitsemännen kerran 29.6.– 4.7.2010. Bergmansafarit elokuvien jalanjäljissä, elokuvaesitykset, luennot ja keskustelut täyttävät päivät ja illat, kun elokuvista kiinnostuneet kaikkialta maailmasta kokoontuvat ohjaajan rakastamalle Fårön saarelle. Joka haluaa löytää Ingmar Bergmanin Fårön omatoimisesti, hankkii Bergmankartan matkailutoimiston suositusta teemakarttojen sarjasta.

Viikolla 32 keskiaika tulee takaisin (8.–15.8.2010). Gotlannin omaleimaiset ympäristöt, Visbyn
200 keskiaikaista taloa mutkittelevine kujineen, upeat rauniokirkot ja mahtava rengasmuuri kehystävät näytelmää, joka on vertaansa vailla. Markkinat ja musiikkia, teatteria sekä luentoja. Ritarit ottavat yhteen turnajaisissa. Keskiajan viikko ,Medeltidsveckan, koskettaa kaikkia. Se on unohtumaton matka ajassa ja tilassa sekä Ruotsin suurin historiallinen festivaali. Valtakunnan parhaat ritarit ratsuineen käyvät turnajaisiin myös useina päivinä heinäkuussa.

Gotland Bike Battle oli viime vuoden suosittu tulokas, joka tänä vuonna tulee uudestaan uusituin voimin. 20.–22.8.2010 kutsutaan huippu-urheilijoita ja kuntoilijoita, kaveri- ja yritysporukoita Gotlantiin uusiin kutkuttaviin haasteisiin maastopyörillä. Kilpailu on ainutlaatuinen, koska se kiertää niin monella erilaisella alustalla: hiekkalla, savella, soralla, metsämailla, kalkkikivellä ja
palasella Gotland Grand National -rataa ennen maalia mukulakivillä Visbyn keskustassa.

Täältä löytyy edullisimmat kesälennot Gotlantiin!

Lisätietoa Gotlannista löydät täältä!

Lisää Ruotsin tapahtumia täältä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti