torstai 8. huhtikuuta 2010

Lastenvaateshoppailua Tukholmassa

Tukholma on varsinainen keidas lastenvaateshoppailijalle! Täältä löytyvät luonnollisesti kaikki tavalliset ketjut laajoine valikoimineen ja perusruotsalaisen Polarn O. Pyretin liikkeitäkin on vähän siellä täällä. Erikoisempia lastenvaatteita etsivän kannattaa lähteä tutkimusretkelle kaupungin moniin pikkuputiikkeihin!

Tässä muutamia vinkkejä suunnistusta helpottamaan!

morkarin

Valikoimissa lastenvaatteita mm. merkeiltä: Franka, Minirodini, Freoli, Hollys, Aya naya, Miniature, Monamici, Talc ja Duns. Lisäksi kivoja sisustusjuttuja ja leluja.

Osoite: Tegnérgatan 6

Uni

Unin filosofiana on reippaat ja toimivat unisex-lastenvaatteet. Suositusta putiikista löytyy myös valikoima ekologisia vaatteita lapsille.

Osoite: Åsögatan 130

Yorrik

Reippaita ja persoonallisia vaatteita lapsille. Hauskat painatukset ovat varsinkin lasten mieleen. Yorrik pitää ekologisuutta tärkeänä ja siitä syystä meteriaalit ja painovärit valitaan huolellisesti. Kaikki tuotteet valmistetaan Tukholmassa.

Osoite: Hornsgatan 29c

Rabalder

Keskeisellä paikalla Gamla Stanissa sijaitsee kiva pieni liike, josta löytyy Rabalderin oman malliston kauniisti värikoordinoidut vaatteet äideille ja tyttärille.

Osoite: Stora Nygatan 38

Rockefella

Reilusti perinteisen rock'n'roll-hengen mukaisia vetimiä pienille ja vähän isommillekin rokkareille. Rockefellan vaatteita löytyy muutamasta tukholmalaisputiikista, mutta paras valikoima on ehdottomasti heidän omassa liikkeessään Skrapan-ostoskeskuksen toisessa kerroksessa.

Osoite: Skrapan, Götgatan 76

Ekovaruhuset

Valikoimissa on lähinnä vaatteita ja kenkiä aikuisille, mutta ekologisia lastenvaatteita etsivälle Ekovaruhuset on siitä huolimatta erittäin suositeltava putiikki.

Osoite: Österlånggatan 28

Nathalie Schuteman Baby and Child

Ehdoton mekka high fashion -lastenvaatteiden ystävälle. Valikoimissa mm. Baby Dior, Little Marc, Prada, Marni ja Missoni.

Osoite: Birger Jarlsgatan 5

Krabat & Co

Ei ole oikeastaan lastenvaateliike, mutta ihana, vanhanaikaisia kestäviä leluja myyvä putiikki on kuitenkin ihan pakko mainita. Lastenvaateosastolta löytyy kyllä hyviä vaihtoehtoja pukuleikkeihin ja naamiaisia varten, mikäli suurten lelukauppojen nailonviritykset eivät kiinnosta.

Osoite: Kungsgatan 53

Pikkuputiikkien lisäksi täytyy kyllä mainita NK:n tavaratalon uudistunut lastenvaateosasto. Omat shop-in-shop -osastonsa ovat saaneet niin Burberryn kuin Tommy Hilfigerinkin lastenmallistot - monen muun ohella!

Kaikki kuvat ovat peräisin VisitSwedenin kuvapankista - kuvaajana Ulf Huett Nilsson.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti